Styrelse forlænger frist for ansøgninger om øko-tilsagn

Ansøgere, der 16. september fortsat er ramt af problemer med Landbrugstyrelsens IT-system, får dispensation til at søge frem til 31. oktober.

Landbrugsstyrelsen giver nu dispensation til at indsende ansøgninger om nyt tilsagn til økologiske arealtilskud og til pleje af græs- og naturarealer frem til 31. oktober.

Dispensationen gælder de ansøgere, der senest 16. september ikke kan indsende deres ansøgning på grund af IT-teknikke problemer med ansøgningssystsemet.

"Vi arbejder stadig med at få åbnet så mange tilsagnsskemaer som muligt, men vi forventer desværre ikke, at vi når at åbne alle tilsagnsskemaer, så alle har rimelig tid til at søge inden fristen 30. september. Derfor vil vi give dispensation til ansøgere, hvis tilsagnsskema ikke er åbnet senest 16. september", skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

IT-problemer

Dispensationen er det seneste tiltag i et forløb, der har været præget af tekniske udfordringer med et nyt IT-system siden ansøgningsrunden åbnede 11. juni.

Problemerne har gjort, at det har været umuligt at indsende en stor del af ansøgningerne til stor frustration for økologikonsulenter og landmænd.

Konsulenterne har bl.a. efterlyst sikkerhed for, at de fik nok tid til at færdiggøre alle ansøgninger i god ro og orden, når systemet bliver i stand til at modtage dem.

Nu får de en ekstra måned.

1.450 er låst

Ifølge Landbrugsstyrelsen har 1.200 indtil videre søgt om tilsagn til økologisk arealtilskud, mens 1.040 har søgt om tilsagn til pleje af græs- og naturarealer.

Ca. 1.450 har aktuelt problemer med at åbne deres tilsagnsskema, oplyser styrelsen.

Herfra understreger man, at de ansøgere, der får dispensation til at søge sent, vil indgå i en evt. prioritering af midler på lige fod med ansøgere, der har kunnet indsende inden 30. september.

Hvem får dispensation?

Landbrugsstyrelsen lægger 16. september en liste på styrelsens hjemmeside med de sager, hvor skemaet ikke er åbnet.

Alle ansøgere, der er på denne liste, vil kunne søge frem til 31. oktober.

Er du på listen, vil man få direkte besked, når skemaet efterfølgende er klar.

Landbrugsstyrelsen tilføjer, at hvis man vil søge tilsagn til både økologisk arealtilskud og pleje af græs, kan man opleve, at det ene skema er åbent, mens det andet ikke er.

"Du får kun dispensation til det skema, der ikke er åbnet for ansøgning 16. september".

Det muliges kunst

Peter Mejnertsen, afdelingschef i LMO Økologi, hilser forlængelsen velkommen.

"Det er nok det muliges kunst og det er bestemt positivt, at Landbrugsstyrelsen melder dispensationen ud nu i stedet for at vente til næste uge. Nu kan vi parkere de låste ansøgninger og få andre opgaver fra hånden, og kan så tage fat på dem igen, når systemet er klar. Og ikke mindst: vi får noget ro på, som vi kan give videre til vores kunder".

"Så må vi bare håbe, at Landbrugsstyrelsen får løst de tilbageværende udfordringer hurtigt efter 16. september, så vi ikke ender med at stå i samme situation den 19. oktober. For så er vi lige vidt", siger Peter Mejnertsen.

(artiklen er opdateret med kommentar fra Peter Mejnertsen 9.9. kl. 15.10

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle