Sukkerroedyrkere får plads i Landsudvalget

Danske Sukkerroedyrkere skal have en fast plads i Landsudvalget for Planteproduktion, foreslår Dansk Landbrugs bestyrelse.

Danske Sukkerroedyrkere har i fusionsprocessen forgæves lagt billet ind på en fast plads i den kommende primærbestyrelse. Nu tegner det til gengæld til, at roedyrkerne som noget nyt kan få en fast repræsentant i Landsudvalget for Planteproduktion.

Det indstillede Dansk Landbrugs bestyrelse på mødet 5. maj, og det er et tilbud, som Jørn Dalby, formand for Danske Sukkerroedyrkere, har valgt at sige ja til.

"Fra starten havde vi et ønske om at få en plads i primærbestyrelsen. Det mente vi var vores rigtige ståsted. Men efter mange drøftelser frem og tilbage med Michael Brockenhuus-Schack og Peter Gæmelke er vi nået til enighed om, at der ikke er plads til roedyrkerne i primærbestyrelsen - så ville den blive for stor. Derfor har vi accepteret, at vi får en plads i det nye Landsudvalg for Planteproduktion, og at roedyrkerne også bliver valgbare til formandsposten," siger Jørn Dalby.

Svær proces

Jørn Dalby ser både fordele og ulemper i den beslutning:

"Det har da været en svær proces for os at skulle acceptere, at vi ikke længere sidder med ved bordet, som vi har gjort hidtil. Danske Sukkerroedyrkere er jo en selvstændig organisation, som i mange år har været A-medlem i Landbrugsraadet, og nu rykker vi jo en plads væk fra beslutningerne."

"Til gengæld peger det den anden vej, at vi nu kommer ind i et forum, der beskæftiger sig udelukkende med planteproduktion. Set fra den vinkel er det acceptabelt."

Formandspost central

Danske Sukkerroedyrkere vil i Landsudvalget for Planteproduktion lægge vægt på, at formandposten tilfalder en person der med vægt vil kunne tale roedyrkernes sag i primærbestyrelsen.

"Det må gerne være én med tilknytning til roedyrkningsområdet, siger Jørn Dalby, som ikke lægger skjul på, at han har Torben Hansen, Gefion, i tankerne.

Forslaget om at give sukkerroedyrkerne plads i Landsudvalget for Planteproduktion kræver godkendelse ved delegeretmødet 3. juni.

christensen@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle