Sukkerroedyrkere glæder sig over ny gasledning til Lolland-Falster

Den nye gasledning til Lolland-Falster er en sikring af roedyrkningen på øerne, fastslår Danske Sukkeroedyrkere.

Mandag blev det officielt at den længe ventede og også noget omdiskuterede gasledning til Lolland-Falster bliver en realitet. 

Det glæder Danske Sukkeroedyrkere, hvis mange medlemmer på Lolland-Falster dermed kan blive ved med at levere sukkerroer til Nordic Sugars fabrikker. 

"Det er en glædelig og vigtig beslutning for Lolland-Falster og sukkerproduktionen i Danmark, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen har godkendt etableringen af en gasledning til landsdelen. Det er vigtigt for konkurrenceevnen i den danske sukkerproduktion og dermed sikring af roedyrkningen og lokale arbejdspladser, og samtidig er det et stort plus for klimaet og den grønne omstilling", skriver Danske Sukkeroedyrkere i en pressemeddelelse.

Vurderingen lød nemlig, at hvis ikke den danske sukkerproduktionen, og herunder Nordic Sugar, fik hjælp til den grønne omstilling, så risikerede produktionen at flytte et andet sted hen i verden.

"Omstillingen til naturgas og den forventede etablering af to biogasanlæg på Lolland og Falster indebærer en omfattende reduktion i CO2 udledningen til gavn for klimaet", siger Troels Frandsen, formand for Danske Sukkerroedyrkere i meddelelsen.

Nordic Sugar har ca. 350 ansatte, og ca. 750 lokale roedyrkere leverer sukkerroer til fabrikkerne. 

Regeringen har bedt det statslige energiselskab, Energinet, om at anlægge en 115 kilometer lang gasledning fra Sydsjælland gennem Falster og til Nakskov på Lolland.

Efter planen skal gasledningen være færdig i 2024, og prisen bliver lige under 800 millioner kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle