Sultne køer kunne ikke vente: Rug høstet med høj vandprocent

På Asdalgaard ved Gram blev der forleden høstet rug.

På Asdalsgaard ved Gram måtte de forleden høste rug selvom det var vådt. Grunden var bedriftens omkring 200 køer som skulle have noget at spise.

"Vi var ved at løbe tør for foder, så derfor tog vi rugen nu," oplyser Timen Van De Belt. 

Timen Van De Belt er søn af  Sander Van De Belt som ejer og driver gården.  Udover kvægbrug  dyrker bedriften også omkring 245 hektar med hendholdsvis rug, vårbyg, hvede, majs og græs. 

På spørgsmålet om hvad de forventer at høste næste gang lyder svaret "Det der er tørt" fra Timen Van De Belt.

På Asdalsgaard har vejret naturligvis også været en af de store udfordringer.

"Og så min fars tålmodighed," fortæller Timen Van De Belt. 

Rugen blev høstet med en New Holland fra 2004 med 30 fod skærebord. udbyttet er omkring 8,5 toms pr. hektar og vandprocenten ligger på omkring 25 procent. Trods det våde rug er Sander Van De Belt tilfreds.

Timen Van De Beltr har indsendt billedet og deltager dermed i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle