Sven Agergaard tilbage på posten som formand for Sagro

Formand for Herning-Ikast Landboforening Sven Agergaard er igen formand for Sagro

Griseproducent, formand for Herning-Ikast Landboforening Sven Agergaard blev på et bestyrelsesmøde tirsdag aften valgt som formand for Sagro - igen. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Posten blev ledig, da Søren Søndergaard ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 4. november blev valgt som formand for Lanfbrug & Fødevarer.

Siden da har Sven Aagergaard været konstitueret på formandsposten.

Første Sagro-formand

Sven Agergaard blev formand for Sagro efter fusionen mellem Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning i 2016. Han valgte dog at overlade pladsen til daværende næstformand Søren Søndergaard i april 2018.

Det skete i forbindelse med, at Sven Agergaard blev formand i Herning-Ikast Landboforening, da Karsten Willumsen nedlagde sit hverv.

På daværende tidspunkt anså Sven Agergaard det, som en for stor opgave at bestride begge formandsposter.

Situationen er dog en anden i dag, hvor både Sagro og landboforening er i stabil drift.

"En fornøjelse"

"Det er en fornøjelse at være formand i et selskab, der er præget af så meget engagement og vilje", siger Sven Agergaard. 

Han roser ledelse og medarbejdere for at have arbejdet godt og hårdt gennem Corona-krisen. 
Det lykkedes i foråret hurtigt at omstille den daglige drift, så landmændene fortsat kunne få rådgivning og service, samtidigt med at hverdagen hos Sagro blev en hel anden, med mange, der måtte arbejde hjemme.

Han fremhæver også den hjælp og rådgivning, der har været til minkavlerne gennem hele det forløb, der endte med en nedlukning af erhvervet.

"I en situation, der er skrækkeligt for erhvervet, har Sagross medarbejdere gjort alt, der kan gøres for avlerne. Det kan man kun blive stolt og glad over", siger han.

Valg af næstformand udskudt

Der er ikke valgt ny næstformand.

"Jeg har god støtte i de andre bestyrelsesmedlemmer, og vi så det som mest naturligt at vente med at vælge ny næstformand efter generalforsamlingerne i  foreningerne og Sagro i starten af det nye år, siger Sven Agergaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle