Svensk detailkæde får millionbøde for at vise forbudt video

Coop i Sverige har fejlet i at fjerne forbudt video fra deres sociale medier. Derfor må de nu betale en bøde på en million svenske kroner.

Coop i Sverige er blevet idømt en bøde på en million svenske kroner, svarende til godt 700.000 danske korner, for at vise en forbudt reklamevideo på flere af deres sociale medier. 

Det skriver brandnews.se

Videoen "Ekoeffekten" er identitisk med den video som Coop i Sverige i 2017 blev sagsøgt, og senere og dømt for at have brugt som markedsføring for økologiske fødevarer.

Det er udsagn som: "Vi spiser insektmiddel." og 

"Undersøgelsen viser, at vælger man økologisk mad, kan man mindske mængden af bekæmpningsmidler i kroppen", der blev forbudt af af den svenske Patent- og Markedsdomstol i 2017. 

Det var Svenskt Växtskydd der lagde sag an og fik ret i at Coop havde forbrudt sig mod markedsføringslovgivningen. 

Svenskt Växtskydd kritiserede, at Coop Sverige fremstillede konventionelle fødevarer som fyldt med gift, men ikke fortalte om skadelige stoffer i økologiske produkter.

Kampagnen blev også vist af danske medier, eksempelvis her hos Søndagsavisen, under overskriften "TV: Denne kampagne vil få dig til at smide dine ikke-økologiske fødevarer ud".

Undersøgelsen, som Svenska Miljöinstitutet lavede for Coop Sverige, kan læses her.

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle