Svensk griseproducent: Kampen mod ASF kører efter planen

Svensk griseproducent maner til besindighed, da kampen mod ASF ifølge ham kører efter den plan, som man lagde i 2019. Han ser dog gerne, at man udrydder vildsvin.

Daniel Juneberg er griseproducent uden for Kalmar, og i 2019 deltog han i en øvelse kaldet Gyldenbørste. Her skulle et imaginært fund af et vildsvinekadaver inficeret med ASF (afrikansk svinepest) forberede myndigheder, virksomheder og interesseorganisationer til at håndtere et ASF-udbrud blandt vildsvin.

Nu er der udbrud af ASF i Sverige. Denne gang er det alvor og ikke en øvelse, men ifølge Daniel Juneberg er der ingen grund til at panik. Det skriver det svenske landbrugsmedie ATL, har talt med Daniel Juneberg. 

- Med al respekt for dem, der er blevet ramt og afholdt omkostninger gennem ASF-udbruddet, er det der sker en Gyllenbørste 2.0., siger Daniel Juneberg og hentyder til øvelsen i 2019. 

Han så dog gerne, at man i udryddede vildsvin i Sverige, da de, ifølge ham, øger sandsynligheden for nye udbrud af sygdommen. Daniel Juneberg fortæller, hvordan han for 20 år siden så vildsvin i udkanten af skoven, men at han nu ser dem ved byens indkøbscenter. 

Ifølge ham skal de fjernes så hurtigt og så meget som muligt. 

/emt

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle