Sverige sender millioner til landmænd i u-lande: Skal hjælpe mod klimaforandringer

Sverige har valgt at sende over 69 mio. kr. til at hjælpe landmænd i udviklingslande med at tilpasse sig klimaforandringerne.

100 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 69,7 millioner danske kroner.

Det er hvad Sveriges regering har valgt skal gå til landmænd i udviklingslande, der er udfordret af klimaforandringerne. Det oplyser International Fund for Agricultural Development (IFAD), der arbejder med vækst i udviklingslande, tirsdag i en pressemeddelelse.

Midlerne skal hjælpe landmændene med at tilpasse sig et skiftende klima og at reducere udledningen af drivhusgasser.

"Effekterne af klimaforandringerne rammer de fattigste og mest sårbare hårdest. Vi er nødt til at mindske den påvirkning og sørge for, at de, der er afhængige af småskala-landbrug, er mere modstandsdygtige for at sikre deres levebrød. IFAD er unikt positioneret til at nå disse fattige og sårbare kvinder og mænd", udtaler Peter Eriksson, Sveriges minister for internationalt udviklingssamarbejde.

De svenske millioner er doneret som en del af IFADs målsætning om at investere mindst 890 millioner dollar (6 mia. danske kroner) i klima-tiltag inden 2021.

Blandt andet står Sydafrika over for den værste tørke i 35 år, hvor mange millioner menneskers fødevaresikkerhed er truet, fremhæver IFAD.

Målet for IFAD er blandt andet et hjælp 24 millioner mennesker med at blive mere modstandsdygtige overfor klimaforandringerne, som blandt andet betyder tørke og oversvømmelser, og eksempelvis at hjælpe landene med at implementere målene, som er sat i FN's Paris-aftale, der blandt andet forpligter landene til at mindske deres udledning af drivhusgasser.

Gennem tiden har Danmark støttet IFAD's arbejde med 150,8 millioner dollar, hvilket er gået til blandt andet projekter i Armenien, Moldova og Georgien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle