Årets svineelev: Min drøm er at blive leder og være med til at rykke en besætning
20-årige Merete Dahl er kåret til årets svineelev. Indstiller og chef Preben Bjerregaard holdt stor surprisefest.

Mandag 5. oktober 2020 vil nok stå længe som en helt særlig dag for Merete Dahl.

Dagen var både hendes 20 års fødselsdag og dagen, hvor hun blev kåret som årets svineelev.

At hun skulle ende med at blive årets svineelev, blev afsløret ved en kæmpe surprise-begivenhed i garagen hos hendes chef Preben Bjerregaard, der sammen med sin driftsleder, Simone Mikkelsen, indstillede Merete Dahl til titlen i konkurrence med en stribe andre unge svineelever.

Meretes sejr som årets svineelev skulle markeres med et brag.

»Jeg finder ofte på skøre idéer, og jeg går meget op i fællesskaber og i at fejre de succeser, vi opnår«, fortæller han og uddyber:

»L&F ville komme om mandagen og filme overrækkelsen. Derfor ville vi overraske Merete med en fest, men kun ganske få fik det at vide, for hun måtte ikke vide noget. Hendes forældre blev inviteret sammen med vores 25 ansatte. Merete blev opholdt af min driftsleder Simone, og hun fik besked på at møde os andre i gårdspladsen og køre derfra til møde med LVK-dyrlægerne.

Merete skulle hente bilen i garagen, men da porten gik op, stod hendes kolleger med konfettirør og overraskede hende. Hun var helt rundt på gulvet og havde ikke lavet koblingen til konkurrencen til årets svineelev, så det var spot on«.

Kåringen blev krydret med hygge, burger over bål og bagte kartofler.

Jeg har fundet noget, jeg er god til

Hovedpersonen selv ser også tilbage på en stor dag, hvor arrangørerne valgte at kåre hende som vinder forud for afsløringen på Viden på Tværs.

»Jeg er mega stolt og overrasket over, at jeg vandt konkurrencen. Men jeg er også overrasket over mig selv, for jeg har fundet noget, jeg kan finde ud af, selv om jeg måske ikke var god til dansk og matematik i folkeskolen«, siger hun.

Merete Dahl erklærer sig samtidig beæret og stolt over, at Preben Bjerregaard og Simone Mikkelsen valgte at indstille hende til prisen.

Hun er også klar på at fortsætte med den indstilling, hun har i elevjobbet på bedriften på det østlige Bornholm.

»Jeg vil skabe nye og bedre resultater, og jeg stræber efter at lære noget nyt hver dag. Samtidig vil jeg gøre mit til, at det er en god arbejdsplads at være på«, siger Merete Dahl, der i fremtiden gerne vil prøve flere ting af.

»Min drøm er at få en lederstilling, hvor jeg kan være med til at rykke en besætning«, fastslår hun.

Preben Bjerregaard er begejstret for hendes indstilling.

»Merete er en åben, energisk og sjov pige, der følger godt med fagligt. Hun er godt begavet og nysgerrig og har lært utroligt mange ting og har flyttet sig helt vildt«, siger han.

Står det til Preben Bjerregaard, bliver det ikke sidste gang, han indstiller elever til konkurrencen.

Fire elever har han totalt set indstillet over årene - og med Merete fået den første vinder.

»Jeg håber da, at jeg også fremover kan indstille nogle af mine elever«, siger Preben Bjerregaard, der for tiden har fem elever tilknyttet sin bedrift.

Faktaboks

Årets svineelev

Merete Dahl er den seneste vinder af årets svineelev-konkurrencen.

Tidligere vindere har været:

  • 2019: Martin Villadsen
  • 2018: Anne Jensen
  • 2017: William Kartz Johansen
  • 2016: Marie Fisker
  • 2015: Bertel Bovbjerg
  • Malene Ankerstjerne Eriksen

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle