15 gårde ramt af MRSA i Norge
Halvdelen af de 30 svinefarme i Norge, der frygtedes at være ramt af MRSA er testet positivt for bakterien, men det svenske Mattillsynet (det norske var på Fødevarestyrelsen) forventer ikke, at der dukker flere smittede besætninger op.

For kun et par måneder siden, kunne de norske myndigheder fortælle, at det er lykkedes dem at bekæmpe MRSA-bakterier i norske svinebesætninger, men nærmest efter, at faren var blæst over, er der gjort nye fund af bakterien, skriver svenske atl.nu.

Mattillsynet har nu fået testresultaterne tilbage fra de 30 gårde, der var mistænkt for at bære infektionen, og de viste, at bakteriene var tilstede på 15 svinebesætninger i landet. Fem var smågriseproducenter og de sidste 10 var besætninger med slagtesvin.

Ifølge Mattillsynet, bliver grisene på de inficerede besætninger nu slagtet, og staldene desinficeret.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle