2.000 orner får specialfoder for at fjerne ornelugt
En stor svinefarm i det østlige Tyskland lægger 2.000 orner til i forsøg med specialfoder, der skal minimere ornelugt i kødet.

Et specialfoder, som er designet til at reducere ornelugt, vil i denne måned blive testet på en besætning i Tyskland med 5.000 søer og en årlig produktion af 60.000 slagtesvin. Hele 2.000 orner vil indgå i forsøget, skriver netavisen pigprogress.net.

Foderkonceptet, som hedder Taintstop, er udarbejdet af foderfirmaet Dumoulin.

Foderet fungerer ved at aflaste leveren for de nedbrydningsprocesser, som normalt resulterer i ornelugtens kemiske årsag: Androstenon. Tilsætningsstoffer og fibre tilsat i foderet vil nemlig blive nedbrudt i tarmene og ikke i leveren.

Dumoulin har tidligere lavet 14 andre forsøg med forskellige racer, herunder DanBred, Topigs Norsvin og PIC. Ifølge forskningschef for Dumoolin, Werner Reuter, er risikoen for ornelugt størst, når der er Duroc-genetik indblandet.

”Inden for gruppen af orner, som blev fodret med Taintstop, er der højst en procent med ornelugt”, siger Wernet Reuter.

Det specialdesignede foder koster ca. ekstra 3-4 euro pr. gris (svarende til 22-30 kr.), når grisen fodres med Taintstop i de to sidste uger før slagtning. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle