30-årig svensker skiftede fra snedker til svinebonde - og byggede sostald
Det var en hård start for Frederik Nilsson, en svensk landmand på 30 år, da han for et par år siden overtog ansvaret for sin kræftsyges fars griseproduktion ”Bohls gård” udenfor Falkenberg i Halland.

Kort tid efter at faren Lennart Nilsson blev syg med kræft måtte svenske Frederik Nilsson træffe en stor beslutning for familiegården. Det skriver jordbruksaktuellt.dk.

Frederik Nilsson er den yngste af fem søskende og arbejdede egentlig som snedker. Men så fandt han ud af, at han kunne lide at arbejde på gården. Derfor tog han en landmandsuddannelse.

Samme dag, som Frederik skulle til eksamen for knap to år siden, blev faren opereret for cancer.

Samtidig fulgte en stor beslutning:

Gården havde indtil da lejet drægtige søer fra en nærliggende gård, men aftalen blev opsagt for 1,5 år siden, da udlejerne selv skulle udvide deres produktion.

Frederik stod da overfor tre valg: Han kunne vælge at nedlægge smågriseproduktionen, leje drægtige søer fra et andet sohold eller opbygge sit eget smågriseopdræt.

Frederik Nilsson forklarer om valget til Jordbruksaktuellt, at valget var let:

"Beslutningen var egentlig ganske enkel. Jeg var 29 år gammel, og det føltes kedeligt at nedlægge smågriseproduktionen".

Frederik Nilsson uddyber desuden til jordbruksaktuellt.dk, at soholdsaktiviteten generelt set var faldende, og det virkede derfor oplagt at starte sit eget.

I dag, 1,5 år efter, står den nye tilbygning færdig og er allerede i anvendelse, skriver jordbruksaktuellt.dk.

Stalden har kostet 7,5 million svenske kroner, og Frederik Nilsson forklarer til jordbruksaktuellt.dk, at finansieringen ikke var noget problem, fordi Sparbanken i Falkenberg var enige i investeringen.     

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle