Advarsel mod for lavt indhold af E-vitamin i drægtighedsblandinger
I nogle besætninger er niveauet af E-vitamin i drægtighedsblandinger i betænkelig grad til den lave side, vurderer Ø-Vet.

Er dine drægtige søer i underskud med E-vitaminer? Den risiko er til stede i hvert fald i nogle sobesætninger, vurderer dyrlægerne hos Ø-Vet.

"Vi ser fortsat drægtighedsblandinger, der kun indeholder 60-80 mg pr. FE. Det niveau dækker normen, men det levner ikke meget plads til fejl og problemer i besætninger.

Niveauet i drægtighedsblandingen bør ligge på minimum 120-150 mg pr. FE," lyder anbefalingen i det sneste nyhedsbrev fra Ø-Vet.

E-vitamin er et fedt-opløselig vitamin, som grise ikke selv kan danne. Det er vigtigt for en velfungerende reproduktion, og så spiller det også en afgørende rolle som antioxidant. Ved mangler ses problemer som nedsat immunforsvar, nedbrydning af muskel- samt levervæv og såkaldt Mulberry Heart.

E-vitaminmangel ved søer er oftest særligt synligt op til og omkring faring, hvor de er maksimalt udfordrede. Der kan ses besværet vejrtrækning samt dødsfald grundet hjertesvigt relateret til Mulberry Heart, hedder det i nyhedsbrevet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle