Afrikansk svinepest spreder sig i Kina: 38.000 grise slået ned
Efter endnu to udbrud af afrikansk svinepest er Kina nu oppe på i alt seks udbrud.

Kinesiske myndigheder har mandag rapporteret om i alt seks udbrud af afrikansk svinepest. Det skriver Markedsnyt uge 36.

De to nyeste tilfælde, femte og sjette tilfælde, er begge konstaterede i Anhui-provinsen i byerne Xuancheng og Wuhu, der ligger 70 kilometer fra hinanden.

Anhui grænser op Zhejiang-provinsen hvor der for nyligt konstateredes svinepest. Desuden har provinsen grænse til Henan, hvor et udbrud af svinepest konstateredes på et slagteri i hovedbyen Zhengzhou. 

Myndighederne har søndag - efter sjette tilfælde blev konstateret - indført forbud mod transport af grise og grisekødsprodukter fra Anhui, ligesom forbuddet også gælder de andre provinser med udbrud.

Desuden er alle markeder, hvor der handles med levende grise i de berørte regioner, blevet lukket. 

Slutteligt har myndighederne indført forbud mod, at grise fra ikke ramte provinser køres igennem provinser, som er ramt af sygdommen.

Dette var netop tilfældet i Zhengzhou hvor en svinetransport var kørt igennem den ramte Liaoning-provins. 

Kinesiske myndigheder har per første september slået mere end 38.000 grise ned, i forsøget på at forhindre yderligere smittespredning.

De seks udbrud fordeler sig på provinserne, Liaoning, Henan, Anhui og Zhejiang.

Emneord afrikansk svinepest

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle