Anerkendt fagmagasin roser dansk svineproduktion
Pig Progress har de store roser fremme i en længere artikel om dansk svineproduktion.

Der er faglige roser til dansk svineproduktion, som er under lup i en artikel på det anerkendte fagmagasin Pig Progress’ hjemmeside.

»Det er svært at finde det rette ord til at beskrive svineindustrien i Danmark. Landet er tørstig efter viden og forbedringer og et klart forbillede for mange i svineindustrien. Samtidig ser de deres udfordringer lang tid i forvejen,« lyder det fra skribenten, Dr. John Strak og redaktør af Whole Hog Brief ved Porkinfo.com.

Han ser mange argumenter for, at alle skal måle sig op mod den danske svineproduktion. Fordi Danmark er i stand til at producere mere for mindre.

»Danskerne har konstant vist, hvordan flere grise og mere svinekød kan produceres ud fra mindre input og stadig opfylde moderne og fremtidige normer for sygdomdsbekæmpelse, dyresundhed, dyrevelfærd, medarbejderstaben på gården og på slagterierne. Desuden er deres industriprofil yngre, mere viden- og forskningsbaseret og meget forbruger- (eksport) orienteret,« lyder skudsmålet.

John Strak bemærker dog også udfordringer for sektoren - herunder problemer med at sikre råvarer til slagterier, så de kan have fuld kapacitetsudnyttelse.

Den betydelige smågriseeksport får også nogle ord med på vejen.

»Væksten i eksporten af levende dyr er et tveægget sværd. Det giver indtægter og overskud til producenterne og de danske genetik-leverandører, men er en trussel mod de danske slagterier og hele industrien er sårbar over for udbrud af afrikansk svinepest og andre sygdomme, der kræver karantænerestriktioner ved flytning af svin,« påpeger John Strak.

Han anpriser samtidig produktiviteten i Danmark målt på antal grise pr. årsso som verdens højeste, men ser en udfordring ved, om udviklingen kan fortsætte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle