Antibiotika-forbruget dykker kraftigt
Svineproducenterne skal ifølge MRSA-handlingsplanen fra 2015 reducere forbruget af antibiotika med 15 procent. Den seneste opgørelse viser, at målet er realistisk.

MRSA-handlingsplanen fra april 2015 satte øget fokus på behovet for at reducere forbruget af antibiotika i de danske svinestalde.

Ambitionen lød på en reduktion af forbruget på 15 procent inden udgangen af 2017 og fik den daværende VSP-ledelse til at melde ud, at målet blev meget svært at nå.

Men med tal, der dækker frem til og med juni måned 2017 ser det nu alligevel ud til at være en reel chance for, at svineproducenterne - trods en stigende produktion - er i stand til at nedbringe forbruget, så reduktionskravet bliver opfyldt.

Handlingsplanen tog udgangspunkt i forbruget i 2014 og de følgende tre år frem til udgangen af 2017 skulle svineproducenterne mindske forbruget af antibiotika med samlet 15 procent.

I 2014 var forbruget på 86.026 kg aktivt stof. I 2015 blev det reduceres med 5,2 procent svarende til et forbrug på 81.510 kg. I 2016 var reduktionen en anelse mindre med 4,1 procents reduktion og et forbrug på 78.157 kg.

I år er der i VetStat-opgørelsen foreløbigt tal for første halvår, og forbruget er opgjort til 37.708 kg. Det svarer til en reduktion på 8,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

For at opfylde kravet om 15 procents reduktion i forbruget skal det reduceres til 73.122 kg for hele 2017.

Hos Seges Svineproduktion følges udviklingen tæt, og der er optimisme at spore.

»Vi skal og kan nå den reduktion i antibiotikaforbruget, der var kravet i MRSA-handlingsplanen«, siger Christian Fink Hansen, direktør for Seges Svineproduktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle