Assentoft: Gastæt opbevaring sparer energi

Nyt litteraturstudie fra Seges viser, at gastæt kornopbevaring sparer op til fem procent energi.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for dir. Anders Damgaard, Assentoft Silo, at gastæt kornopbevaring bruger mindre energi end andre opbevaringsformer, men han er glad for at have det sort på hvidt, og endda med Seges som afsender.

Seges har nemlig på foranledning af Assentoft Silo dokumenteret, at gastæt opbevaring giver en fordel på tre områder: 1. Ingen udgift til tørring. 2. mindre åndingstab. 3. Grise udnytter kornet bedre.

"Samlet set svarer det til en besparelse på fem procent sammenlignet med andre opbevaringsformer", fortæller Anders Damgaard.

Han føjer endnu nogle fordele til: Mindre arbejdsbehov, færre skadedyr og en længere høstperiode.

"Det er normalt uproblematisk at høste korn til gastæt opbevaring med 20-22 procent vand", påpeger han.

Siden de første gastætte siloer blev sat op i Danmark i 1968, er der opstillet omkring 6.000 siloer i alt.

"Rigtig mange af dem er stadig i funktion", siger han. Med regelmæssig service holder man siloen i god funktionsmæssig stand, og det er der mange svineproducenter, der benytter sig af.

"Vi har serviceaftale på omkring 1.000 gastætte siloer", fortæller han.

Det er primært i perioden fra marts og frem mod høst, at firmaet udfører service. Siloen behøver ikke at være tom, for at man kan udføre service.

Emneord Nutrifair 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle