Avlsselskab introducerer 100 procent genomisk selektion
Danish Pig Genetics iværksætter et nyt tiltag med forøgelse til 100 procent genomisk selektion af de afprøvede renracede avlsdyr ved hjælp af DNA taget af væv fra grisens øre

Det danske avlsselskab Danish Pig Genetics har iværksat og investeret i introduktionen af 100 procent genomisk selektion af alle de afprøvede avlsdyr i populationen.

Målet er at skabe en mere effektiv og hurtigere genetisk avlsfremgang ved hjælp af omfattende og præcise DNA-informationer på avlsdyrene, hvormed man i det genetiske avlsprogram øger sikkerheden for valget af de mest fordelagtige avlsdyrskandidater til næste generation.

Alt sammen noget, som vil give større produktionsværdi for svineproducenter igennem avlsdyr med øget avlsfremgang.

Det skriver Danish Pig Genetics i en pressemeddelelse.

"Som en international genetisk serviceudbyder gør vi vores bedste for at sikre vores kunder genetik i verdensklasse. Nøglen til avlsfremgang ligger i genetikken og det genetiske avlsarbejde, og vi arbejder målrettet i tæt samarbejde med vores genetiske samarbejdspartner, Roslin Technologies, om at skabe det absolut bedste genetiske fundament for den udvikling",  siger Lars Dall, administrerende direktør i Danish Pig Genetics.  

brug af DNA-informationer 

Som forbedring af de tidligere teknikker anvender Danish Pig Genetics væv fra grisens øre og ikke hår, når der udtrækkes DNA informationer.

Væv fra øret giver DNA informationer af en højere kvalitet og en større mængde DNA, hvilket giver mulighed for at udtrække flere informationer samt opbevare det i en biobank til senere forskningsforsøg. 

Ved hjælp af en DNA SNP-chip, som er særligt udviklet til svineavl, bliver Danish Pig Genetics i stand til at udtrække op mod 60.000 informationer fra hvert enkelt dyrs DNA. Disse informationer bliver af genetikerne sammenholdt med den enorme mængde data fra individafprøvninger, der foregår i avlsbesætninger, hvormed man blandt andet ser på relationerne mellem de enkelte dyr.

De genomiske informationer indgår herefter i den ugentlige index-beregning og sikrer dermed en forbedret avlsfremgang inden for; foderforbrug, daglig tilvækst, moderegenskaber, holdbarhed, styrke og kødprocent.  
"Genomisk selektion gør det muligt at optimere udvalgte genetiske træk. Ved at optimere træk, som har stor økonomisk værdi, er det muligt at differentiere vores produkter fra resten af markedet i endnu højere grad end tidligere. På den måde skaber genomisk selektion merværdi for vores kunder",  siger Mahmoud Shirali, senior genetiker hos Danish Pig Genetics.
 
 

 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle