Belgien erklæret fri for afrikansk svinepest

Belgien har fået EU's ord for, at landet igen er fri for afrikansk svinepest.

Belgien kan nu skrive sig ind i historiebøgerne som det blot andet land sammen med Tjekkiet, der er erklæret fri for afrikansk svinepest, efter at have været ramt af den frygtede svinesygdom.

Det rapporterer flere internationale medier.

Der gik et chok gennem den europæiske svinesektor, da belgierne i starten af september 2018 fandt det første vildsvin inficeret med afrikansk svinepest.

Fundet blev gjort i landets sydøstlige hjørne tæt på grænserne til Luxemborg og Frankrig. Ret hurtigt efter fundet blev området hegnet inde og siden blev registreret 833 vildsvin med afrikansk svinepest.

De sidste fund blev gjort i efteråret/vinteren 2019, men der var tale om vildsvin, der var døde flere måneder forinden.

Allerede 27. oktober anmodede belgierne EU om at slette alle landets zoner med status som afrikansk svinepest-smittede. Den dato var præcis et år efter den sidste spor af aktiv virus i området, der har været ramt af sygdommen.

20. november godkendte EU Belgien som et land uden afrikansk svinepest. 

World Organization for Animal Health (OIE) er også blevet kontaktet af Belgien, men organisationen har endnu ikke ændret på sin status for Belgien.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle