Brasilien har kurs mod rekordstor sojahøst
Flere private aktører har hævet deres estimater for den brasilianske sojahøst til helt op mod 129 mio. ton.

I Brasilien er de sidste sojamarker blevet tilplantet noget tidligere end sidste år, og derudover viser vejret sig fra sin mere favorable side, rapporterer Jyske Markets.

De gennemsnitlige estimater for den brasilianske sojaproduktion lyder for øjeblikket på 120 mio. tons, men flere private aktører har hævet deres estimater helt op mod 129 mio. ton. En produktion i den størrelsesorden vil kunne forsvare en eksport op mod 81-83 mio. ton.

USDAs nuværende produktionsestimater er lidt lavere med 120,5 mio. ton og en eksport på 77 mio. ton.

De positive udsigter underbygger forventningen om, at verden kommer til at svømme i sojabønner til foråret, med en mere eller mindre bekræftet rekordhøst i USA og potentielt også undervejs i Sydamerika.

Hold et skarpt øje med den sydamerikanske vejrudvikling de kommende måneder, der meget vel kan sætte retningen for sojamarkedet, lyder anbefalingen fra Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle