DanAvl sætter alle hjemmeavlere på fast abonnementspris

DanAvl indfører ny genetikaftale til danske svineproducenter, der producerer egne polte.

DanAvl har besluttet at strømline betalingen af genafgifter for hjemmeavlere i hele Europa. Det betyder, at hjemmeavlere fremover betaler faste priser for polte, sæd såvel som indkøb, baseret på antal avlssøer, i stedet for stykafgifter.

I udlandet har abonnementsordningen længe været standard, hvorfor ændringen er udtryk for en standardisering af genafgifter for hjemmeavl inden for EU. Derfor vedtog VSP allerede i 2015, at den nye ordning skulle træde i kraft i Danmark. Abonnementsordningen har siden 2015 været en mulighed også i Danmark, men nu indføres den for alle i stedet for stykafgifterne.

"Med abonnementsordningen får man frit valg på alle hylder. På den måde gør vi avlsarbejdet enklere og mere effektivt for svineproducenter med hjemmeavl. Derfor kan producenterne nu fokusere på at  anvende de bedste gener og optimal avlsplanlægning, frem for at bruge tiden på at suboptimere omkostninger", siger Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør for DanAvl, i en pressemeddelelse.

Abonnementet er fleksibelt i forhold til om det skal være på månedsbasis, kvartalsbasis eller andet og inkluderer fuld adgang til DanAvl genetikken, både sæd og levende dyr. Desuden er der mulighed for at tilvælge kernestyring, således at svineproducenten selv har kontrol over indekseringen af sine avlsdyr.

Også indkøb af dyr bliver uden stykafgift. På den måde kan man frit supplere sin besætning med indkøbte polte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle