Danish Agro bygger fabrik i Vietnam
Premix- og vitaminkoncernen Vilomix bygger fabrik i Vietnam

Premix og vitaminkoncernen Vilomix, der er et datterselskab i Danish Agro koncernen, har netop indgået aftale med den Vietnamesiske fødevarevirksomhed Hung Vuong Corporation om at bygge en ny premix- og vitaminfabrik i Lang An-provinsen i Vietnam.

Fabrikken, som Vilomix kommer til at eje 70 procent og Hung Vuong 30 procent, skal levere premix og vitaminer til det vietnamesiske selskabs øgede fokus på svineproduktion samt det øvrige vietnamesiske marked.

Adm. direktør i Vilomix, Peter Iversen, ser store perspektiver i aftalen, siger han i en pressemeddelelse.

"Landet er seks gange større end Danmark, og der bor 90 millioner mennesker. Der er en stigende efterspørgsel efter kød. Danske kvalitetsprodukter og know how indenfor animalsk produktion er derfor efterspurgt i regionen," siger Peter Iversen.

"I Hung Vuong Corporation har vi fået en stærk samarbejdspartner, der er en veldrevet fødevarevirksomhed i vækst, som har hovedfokus indenfor fiskeopdræt og -eksport," siger han videre.

I øjeblikket producerer selskabet 1,5 millioner ton fiskefoder. Selskabet har også store ambitioner indenfor svineproduktion og forventer i 2020, at have en produktion baseret på 100.000 søer med dansk genetik. Hung Vuong Corporation er derfor i gang med at bygge en ny foderfabrik med en kapacitet på 500.000 ton. Vilomix' nye fabrik skal levere premix og vitaminer til både den eksisterende og nye foderproduktion, siger han.

Danish Agro fortsætter vild vækst - nu uden opkøb Lørdag 6. februar 2016 · 00:00

I 2020 forventes det, at Hung Vuong Corporation har udvidet sin produktion af foder til i alt tre mio. tons.

Produktion starter i 2017

Hvis alle godkendelser og tilladelser falder på plads efter tidsplanen, er det forventningen, at byggeriet af den nye fabrik kan starte i maj 2016 og være produktionsklar i april 2017. Vilomix har i forbindelse med byggeriet etableret et nyt datterselskab i Vietnam under navnet Vilomix Vietnam LLC.

Danish Agro: Kommercielle muligheder store

Bestyrelsesformand i Vilomix Holding A/S og adm. direktør i Danish Agro, Christian Junker, glæder sig over aftalen og ser det som første skridt i en øget internationalisering af Vilomix.

"Med aftalen i Vietnam kan vi nu for første gang teste os selv af på et fjernt marked og de kommercielle muligheder er meget store. Det asiatiske marked er på grund af den store befolkningstilvækst et stærkt voksende og meget attraktivt marked for Vilomix’ produkter. Denne investering kan meget vel være et første skridt til at ændre Vilomix fra en international til en global spiller i premix- og vitaminbranchen, der i forvejen er præget af store globale spillere," siger Christian Junker.

"Vietnam har i dag over 4,2 millioner søer – hvilket er fire gange flere end i Danmark – og der er 225 foderproducenter i Vietnam. Det er disse producenter, vi sammen med Hung Vuong ønsker, at Vilomix Vietnam skal levere produkter og ydelser til, siger han.

Faktaboks

Hung Vuong Corporation blev etableret I 2003 og beskæftiger i dag mere end 17.000 medarbejdere. Selskabet, der i 2015 havde en omsætning på ca. 8 mia. kroner, er primært fokuseret på opdræt samt eksport af pangasius fisk til blandt andet Danmark.

Det børsnoterede selskab har hovedkontor i Ho Chi Minh City samt produktionsfaciliteter i Tien Giang-provinsen.

Vilomix Holding A/S og Hung Vuong Corporation har været i dialog siden efteråret 2015.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle