Danish Pig Genetics udvikler genetisk evalueringssystem

Danish Pig Genetics udvikler i samarbejde med internationale eksperter sin egen højteknologiske genomiske evalueringsplatform til udvikling af deres avlsprogram. 

Danish Pig Geneticshar fået udviklet deres eget genomiske system for genetisk indeksberegning på tværs af racerne Duroc, Landrace og Yorkshire.

Det sker gennem et internationalt samarbejde med ekspertise fra videns- og teknologivirksomheden AbacusBio og Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning hos Aarhus Universitet. 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

Det genetiske system har navnet Danish Genetics Evaluation System (DGENES) og kommer til at kombinere millioner af dataregistreringer, som er opsamlet direkte i besætningerne med genomiske data i et genomisk BLUP for at producere avlsindekset.

Til dette er den genetiske og genomiske softwarepakke, DMU, fra Aarhus Universitet blevet anvendt med teknisk support for at sikre en succesfuld og optimal integration samt udnyttelse af softwaren på interne Danish Pig Genetics-servere. Til bearbejdning af millioner af dataregistreringer er genetiske modeller udviklet i samarbejde med AbacusBio.

Avlsmålene skabes på baggrund af Danish Pig Genetics’ bioøkonomiske model, som opvejer og udvælger egenskaber til avlsprogrammet baseret på deres individuelle økonomiske værdi. 

Derudover gør Danish Pig Genetics brug af genomisk data indsamlet gennem 100 procent genomisk selektion, hvor DNA-information leveres af Neogen.

Med tiltagene har Danish Pig Genetics nu mulighed for at udføre genomisk evaluering og avlsindeksberegning internt.

" Hos Danish Pig Genetics innoverer vi og for at gøre det, gør vi brug af den bedste ekspertise på markedet for at producere vores stærke avlsindeks. Vi samarbejder med vores globale partner AbacusBio på grund af deres ekspertise i genetisk evaluering og avlsprogramdesign og Aarhus Universitet for deres internationalt kendte genetiske evalueringssoftware DMU og den tekniske service, der medfølger", seniorgenetiker, Mahmoud Shirali. 

DGenes lanceres og sættes i funktion fra foråret 2021. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle