Dansk avlsselskab indfører ugentlige PCR-tests for øget smittebeskyttelse
Danish Pig Genetics indfører ugentlige PCR-tests på deres KS-besætninger.  

Avlsselskabet Danish Pig Genetics har indført ugentlige PCR-tests på avlsselskabets KS-stationer. 

Baggrunden for det nye tiltag er udbruddet af PRRS hos Hatting Horsens, der viser, hvor sårbar branchen er og som har sendt chokbølger gennem branchen. 

Risikoen for sygdom og smitte er et grundvilkår i svineindustrien, som alle branchens aktører lever med og branchens sårbarhed stiller store krav til aktørerne om at minimere risikoen for smitte, hvis der igen skulle opstå et udbrud af sygdom, lyder det i en pressemeddelelse.

”Svineindustrien er så tæt forbundet, at det kan få store konsekvenser, hvis der opstår et udbrud af sygdom. Som avlsselskab er vi meget bevidste om vores ansvar i forhold til at bidrage til at hæve sundhedssikkerheden. Derfor går vi nu forrest og indfører ugentlige PCR-tests på vores KS-besætninger, så vi kan minimere PRRS-risikoen yderligere,” forklarer Lars Dall, direktør hos Danish Pig Genetics.

PCR-test minimerer smitterisiko markant

En PCR-test adskiller sig fra andre anvendte testformer ved ikke at teste for antistoffer men derimod for selve virussen.

Det betyder, at en eventuel smitte kan opfanges allerede få døgn efter infektionen. Normalvis er det nødvendigt at vente på antistofdannelsen, der kan vare helt op til 10-14 dage. 

Nytænkning er vejen til højere sundhed i den danske svinebranche Torsdag 3. oktober 2019 · 11:08

Hos Danish Pig Genetics kombineres PCR-testen med den normale ELISA blodprøve. 

"Vi udfører et omfattende smittebeskyttelsesprogram for at øge sikkerheden for vores kunder. Vi går ikke på kompromis med sundheden, og derfor udfører vi i Danish Pig Genetics, som det første danske avlsselskab, ugentlige PCR-tests på vores KS-orner. Dermed kombinerer vi normale blodprøvetests med et omfattende PCR-testprogram for at sikre vores kunder en højere smittebeskyttelse" siger Lars Dall. 

Et tiltag blandt flere

Da Danish Pig Genetics og Ornestation Mors tidligere på året annoncerede et landsdækkende KS-setup, blev der installeret UVC-filtre på alle KS-stationer. UVC-anlæg forebygger PRRS-reinfektion og øger dermed smittebeskyttelsen på ornestationen.

På daværende tidspunkt var tiltaget det første af sin slags herhjemme, og hos Ornestation Mors bød man tiltaget velkommen.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle