Danmarks samarbejde om 'Veterinær- og Fødevaresikkerhed i svinesektoren' med de colombianske veterinær- og fødevaremyndigheder og svinebranche fortsætter over de næste tre år.
Det står klart efter en ny aftale er blevet underskrevet i Colombias hovedstad, Bogotá.
Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Samarbejdet vil de næste tre år bl.a. omhandle emner som dyrevelfærd, antibiotikaresistens samt udvikling af svinesektoren i landdistrikter, der tidligere har været berørt af konflikt.
Derudover får colombianerne gode råd om, hvordan man sikrer et godt samarbejde mellem myndigheder og erhverv i landbrugssektoren.
vil øge svineproduktionen
Colombia har en ambition om at øge sin svineproduktion og eksportere mere grisekød til andre lande.
Det kræver et kompetenceløft at komme ind på nye markeder, hvis man skal leve op til importkravene. Her skal dansk svineekspertise være med til at assistere Colombia.
"Man skal lære af de bedste, og dansk knowhow om svineproduktion er absolut i top. Opgaven er at få eksporteret noget af vores viden, så det bliver nemmere for de colombianske landmænd at levere sikre produkter til Colombias forbrugere og komme ud over landets grænser," siger Esben Egede Rasmussen, direktør i Fødevarestyrelsen.
"Colombianerne håber, at vi kan være med til at starte et eksporteventyr, som gavner udviklingen og økonomien i hele landet".
eksportmulighed for danskere
Samarbejdet skaber samtidig muligheder for, at danske virksomheder kan få lettere ved at eksportere produkter, rådgivning og teknologi til colombianske svineproducenter, slagterier og forarbejdningsvirksomheder.
I år har bl.a. Danish Meat Research Institute (DMRI) og Dat-Schaub været i Colombia for at mødes med repræsentanter fra den colombianske svinebranche og myndigheder for at diskutere potentielle markedsmuligheder.
Derudover efterspøger Colombia danske avlsvin med henblik på at fordoble landets svineproduktion inden for det næste årti for at følge med den stigende efterspøgsmål og ambitionen om eksport.
Samtidig betyder colombianernes appetit på kød, at der formodentlig snart kan findes danske forarbejdede kødprodukter i kølediskene i Colombia.
"Myndighedssamarbejdet er med til at styrke det bilaterale forhold mellem Danmark og Colombia, også med fokus på FN's udviklingsmål, såsom at forbedre fødevaresikkerhed og implementere modstandsdygtige landbrugspraksisser, som øger produktivitet og produktion," siger Lars Steen Nielsen, ambassadør i Colombia.
"Landbrugssektoren er vigtig for landets udvikling og dette projekt vil forhåbentlig hjælpe på vej til at opnå potentialet".
Relaterede artikler
Kommentarer