Danskudviklet svinestald baner vej for ny svensk klimagris
Agrifarm opfører den stald, som slagteriet HK Scan og en svensk svineproducent fredag har offentliggjort skal huse en særlig bæredygtig gris.

Slagteriet HK Scan og den svenske svineproducent Anders Gunnarsson fra Kvänum er gået fælles om at lancere en ny gris til de svenske forbrugere, der er produceret med mål om øget bæredygtighed.

Grisene skal produceres i en slagtesvinestald, som danske Agrifarm står bag og som ventes færdigbygget omkring nytår.

"Vores stald er et godt match, når det handler om at reducere klima og miljøpåvirkning fra svineproduktionen, og derfor er vi meget stolte over, at Anders vælger at samarbejde med os", siger Poul Erik Christensen, produktchef hos Agrifarm.

Klimagrisen - den næste udfordring for svineproducenter?Svin Torsdag 14. marts 2019 · 07:27

Produktionen hos Anders Gunnarsson på Halla Gård skal foregå i et sluttet kredsløb, hvor al foder - herunder protein - produceres på gården. Der er samtidig blevet idriftsat et nyt biogasanlæg som del af det sluttede kredsløb.

"Vi blev anbefalet at kigge nærmere på Intellifarm-stalden. Vi besøgte derfor Agrifarm sidste år, midt i sommervarmen. Det var en fantastisk oplevelse at se, hvor gode forholdene er i Intellifarm-stalden. Vi har aldrig set og oplevet en stald med så fantastisk et staldklima og med så gode forhold for grise og medarbejdere", forklarer Anders Gunnarssson sit danske staldvalg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle