DB-tjek viser bedst økonomi i egne polte
Med egne polte er udgiften til udskiftning væsentlig lavere end for besætniniger med indkøbte polte.

Besætninger, der selv laver polte, har et højere DB end i besætninger med indkøbte polte. Det er igen bekræftet i det seneste DB-tjek med tal fra første halvår 2020.

Det fortæller Niels Hegelund, konsulent hos Velas, i det nyeste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakten.

Som forventet har gruppen af besætninger med indkøbte polte en højere kuldstørrelse på 0,6 gris pr. kuld, og derfor fravænner de 1,1 gris mere pr. årsso. Disse besætninger har altså flest grise til salg, men selv om perioden endda har været præget af høje smågrisepriser, er det alligevel besætninger med egne polte, der har det højeste DB.

Det skyldes primært, at udskiftningen for gruppen med egne polte er 600 kr. billigere pr. årsso. Avlsudgiften er så til gengæld 100 kr. højere, men på bundlinjen vinder egne polte alligevel med ekstra 400 kr. i DB.

Korrigeres der også for forskelle i smågrisefoder bliver forskellen et plus på 200 kr. pr. årsso for gruppen med egne polte.

Niels Hegelund pointerer, at ovenstående sammenligning ikke er statistisk sikker, men man kan godt strække sig så langt som til at konkludere, at der i hvert fald ikke er ringere økonomi i hjemmeavl frem for at indkøbe polte. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle