DC har tabt pusten på sit vigtigste marked
Den løbende indtjening lever ikke op til forventningerne, siger Danish Crowns formand, Erik Bredholt, om baggrunden for Tulipchefens fratræden.

»Det britiske marked er meget vigtig for os. Så vigtigt, at vi har valgt at reagere på svaghedstegn.«

Det siger formanden for Danish Crown, Erik Bredholt, som forklaring på, at selskabet i dag, onsdag, har taget afsked med Group Executive Vice President Flemming N. Enevoldsen, der siden 2012 har været øverste chef for datterselskabet Tulip Ltd. UK.

»Vi har oplevet, at DC har mistet konkurrencekraft på det meget konkurrenceprægede britiske marked, og vi har oplevet, at den løbende indtjening ikke har levet op til forventingerne,« siger Erik Bredholt.

»På det seneste er der så opstået en uenighed mellem bestyrelsen og Flemming Enevoldsen om strategien for at ændre situationen med tab af konkurrencekraft.«

DC-direktør får sparket efter problemerSvin Onsdag 30. marts 2016 · 10:23

Hvori uenigheden om strategien nærmere består, ønsker Erik Bredholt af konkurrencehensyn ikke at oplyse, og han ønsker heller ikke at udpege særlige dele af selskabets britiske virksomhed som mere problematiske end andre. Tulip Ltd, har 15 produktionssteder og beskæftiger cirka 5.900 personer.

»Vi står ikke overfor at afskedige et stort antal medarbejdere, men vi vil foretage en række driftsmæssige tiltag i virksomheden for at øge effektiviteten, og vi vil fra dansk side understøtte driften af Tulip Ltd. mere, end vi har gjort hidtil,« siger Erik Bredholt.

Det britiske marked er med en omsætning på 11,8 mia. kr. DC’s største - betydeligt større end det danske.
»Det kinesiske marked har på det seneste overhalet UK med et mulehår, men vi har en fast plan om at indhente det tabte. Og det gør vi,« siger DC’s formand.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle