Debat på @Grisen: Tænk på en baby - den ville heller ikke trives i en våd seng
Hver uge bringer Svin Plus uddrag fra en interessant debat i Facebook-gruppen @Grisen.

Brugeren Louise Petersen har lagt et opslag op om diarré.

Louise Petersen:

"Jeg vil lige høre om der er andre, der har problemer med diarre i farestalden? For i den stald, jeg arbejder i, er vi virkelig slemt ramt."

Det opslag er der kommet 69 kommentarer til, blandt andet dette fra Mette: 
"Min erfaring er at diarré er = sult og kulde.

Moderdyrene ligger med for mange grise og for lidt mælk. De mindste/svageste bliver sultne og får ingen mad. Derefter kryber de op i hulen, fordi de fryser og kommer til at skide/pisse, og alle de andre grise bliver våde og kolde.

Jeg ved, det er svært bare at pille hurtigt ned ved det mindste snært af diarré, men gør man det ikke, kommer man hurtigt ind i den onde cirkel, hvor kolde grise ligger og fryser under hulen, mens soen ligger og kalder dem ud til mad. Når de endelig kommer ud, har soen spændt yver og tør ikke give slip på mælken, fordi det gør ondt.

Ny foderautomat stopper aldrig tilSvin 13. januar · 07:15

Pil kuldene ned, til der er styr på foder - og altid tørt strøelse i hulen.
En sulten gris kan sagtens være i et hold, til den bliver taget ud, hvis bare den er garanteret tør og varm. Så sker der ikke andet, end den bliver meget tynd. Men det ødelægger ikke de andre i holdet. Tænk på en baby. Den ville heller ikke trives i en våd seng."

Se alle kommentarer til opslaget her 

 

 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Grisen

  • 4.272 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på Facebook på ordet grisen
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om svineproduktion

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle