Debattør: Svineproducenter forærer gevinster til udlandet
I et indlæg sammenligner folketingskandidat fra Enhedslisten dansk svineproduktion med ulande, hvor udlændinge napper alle gevinster.

»Vi sælger råvarer til minimumpris og hæfter for omkostningerne, mens forarbejdningen af kødet og dermed arbejdspladserne og den væsentligste fortjeneste er flyttet ud af landet.«

Sådan siger Maria Reumert Gjerding, folketingskandidat for Enhedslisten, i et indlæg i dagsbladet Information.

Hun henviser til tal fra Danmarks Statistik, der viser, at mens der i 1999 var 22.800 årsværk beskæftiget med svineproduktion, er det i dag kun 12.500.

Hun kritiserer blandt andet produktionsstrategien og mener, at Landbrug & Fødevarer samt de få tilbageværende slagterier har skylden.

»Reelt har den strategi kun gavnet de banker, der i deres rådgivning og lånepolitik har opført sig helt uansvarligt og nu har milliarder til gode hos et landbrug på randen af konkurs.«

Læs hele indlægget hos Information.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle