DLG beregner klimaaftryk for alle foderblandinger
Klimaberegninger kan vende op og ned på råvarevalget.

Der er forskel på det klimaaftryk, de enkelte råvarer i en foderblanding afsætter, og hvis de oplysninger en dag for alvor bliver efterspurgt af svineproducenter, er DLG parat til at levere de relevante data for foderblandingerne.

»Klimaaftryk er stadig et lidt luftigt begreb, men vi forventer, at det bliver et større tema i fremtiden«, siger Thomas Morsing og Natashia Würtz.

Derfor beregner man allerede i dag alle foderblandingers klimaaftryk.

Generelt viser en klimaberegning, at lokalt producerede råvarer vinder over råvarer, der er transporteret langt, og f.eks. vil europæisk solsikke vinde over sydamerikansk soja. Men andre faktorer spiller ind på klimaaftrykket.

»Et lavt foderforbrug er i sidste ende det allerbedste for et lavt klimaaftryk. Det vil vi ikke gå på kompromis med, men udfaldet er usikkert, hvis råvarevalget ændrer sig markant«, forklarer Natashia Würtz.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle