DR havde ulovlig gris i lejlighed
TV-journalister brød regler, der skal beskytte mod afrikansk svinepest og andre sygdomme.

Julegrisen Otto er blevet tv-stjerne. Men DR kan have bragt 13 mio. svin i fare ved at bryde loven og lade grisen sove på Frederiksberg, skriver Jyllands-Posten.

Selv om minigrise er nuttede, må de ikke være i byzoner ret længe ad gangen uden tilladelse fra kommunen. Derfor har DR ifølge Fødevarestyrelsen brudt de strikse regler for svinehold, da de lod et kinesisk dværghængebugsvin overnatte på Frederiksberg i forbindelse med optagelser til programmet ”Otto – når julegrisen får et navn”. Her skulle tv-værten Thomas Skov passe grisen derhjemme. 

”Hvis den overnatter der, skal lejligheden være registreret som besætning. Det samme gælder sommerhuse,” siger souschef i dyresundhedskontoret i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard, til Jyllands-Posten. Han konkluderer, at DR dermed har brudt loven. Både Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune havde givet afslag på ansøgninger om at have grisen i en lejlighed. 

De strikse regler er til for at beskytte Danmarks 13. mio. svin mod bl.a. afrikansk svinepest.

Før Fødevarestyrelsens konklusion vurderede DR, at en tilladelse ikke var nødvendig.

”Vi behøver ikke tilladelse, når det er i forbindelse med kortere produktioner,” siger redaktionschef på DR Videnskab Lars Rønnow Torp, som erkender, at minigrisen har ”været på nogle overnatninger.”

Tv-programmet sendes over internettet. Læs mere på radioprogrammets facebook-side. Der findes også en protestside på Facebook, oprettet af dyreaktivisterne Anima. Indtil videre har mere end 6000 trykket "synes godt om" ved protesten.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle