Driftsleder for sobesætning: Godt management kræver uddannet personale

Driftsleder Dennis Gormsen har ansvaret for 18 ansatte, og ved, hvad der betyder noget for effektiviteten.

Skal dødeligheden falde både blandt søer og pattegrise - som branchen ønsker - er veluddannet personale i svinestaldene en grundpille.

Det mener driftsleder på Rubenlund Agro, Dennis Gormsen, der har ansvaret for 1.900 søer og en årlig leverance af over 60.000 slagtesvin til Danish Crown.

»Godt management og god effektivitet går hånd i hånd med veluddannet personale«, fastslår han.

Der mangler ikke viden om, hvordan man driver en effektiv svineproduktion.

Der mangler snarere hoved og hænder til at omsætte denne viden til praktiske færdigheder på staldgangen.

»Den viden, som f.eks. Seges Svineproduktion, dyrlæger, konsulenter og mine kolleger skaber, er ikke meget værd, hvis ikke der er personale i staldene til at omsætte den i praksis«, siger han.

Selv om Dennis Gormsen bruger en del tid på oplæring og instruktion af sit personale, kan han ikke komme omkring oplæring og sparring med 18 ansatte.

Derfor er det nødvendigt, at der altid er både veluddannede og erfarne kolleger, der kan overføre viden til yngre og mindre erfarent personale.

»Er der ikke det, kan Seges og andre lave nok så mange kampagner for dødelighed eller lavere foderforbrug, uden at det vil få effekt«, siger han.

Derfor er det vigtigt, at man gør det attraktivt at arbejde i en svinestald, og at unge får tilpas udfordringer og støtte, så de vokser med opgaven

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle