Dygtige økologer vækker misundelse
Fordrejet undervisningsmateriale i folkeskolen forherliger økologisk produktion

Et varmt emne på Danske Svineproducenters generalforsamling var den positive omtale, som økologisk svineproduktion har opnået i mange medier.

»Det glæder mig at økologerne tjener penge, men jeg synes nok det sker på et lidt fordrejet grundlag,« lød det fra formand Henrik Mortensen under debatten.

Han henviste til at blandt andet dagligvarekæden Coop med tv-reklamer efter hans opfattelse ikke fortæller hele sandheden om produktionsformen.

Han indrømmede, dog at økologerne havde været dygtige til at få sig positioneret og dermed opnå god indflydelse på den offentlige mening.

Andre var mindre begejstrede for den økologiske succes.

»Det irriterer mig, at der aldrig bliver sat spørgsmålstegn ved, om økologi er lig med mere dyrevelfærd. På den måde kommer forbrugerne ikke til at vælge på et oplyst grundlag,« sagde Svend Erik Justesen.

Ulrik Lunden roste foreningen for at bruge Facebook til at fortælle en anden sandhed omkring økologi.

»Men vi er oppe mod, at folkeskolen anvender gratis undervisningsmateriale, som bestemt ikke er afbalanceret,« sagde han.

Samme holdning havde Hans Jørgen Rasmussen:

»Det er en kæmpeopgave at ændre folks holdning til økologi,« sagde Hans Jørgen Rasmussen.

Poul Jensen mente, man i stedet skulle lære af økologerne.

»De er top-professionelle og har været dygtige til at sætte en positiv dagsorden omkring økologi, men lad være at tale dårligt om dem. Det tjener ikke noget formål,« sagde Poul Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle