Dyreorganisation: Uacceptabel og ulovlig dansk aflivningsmetode
Chefrådgiver for Eurogroup for Animals mener, at den danske aflivningsmetode af smågrise, hvor hovedet bankes mod gulvet, er ulovlig og uacceptabel. Næstformanden for L&F svineproduktion er uenig.

"Jeg må sige, at jeg er chokeret over, at danske landmænd rutinemæssigt afliver smågrise under fem kilo ved at smække hovedet mod gulvet. Det er absolut ulovligt, fordi det er i strid med EUs lovgining." 

Sådan lyder ordene fra chefrådgiver Michel Courat fra paraplyorganisationen for de europæiske dyreværnsorganisationer, Eurogroup for Animals, i Metroexpress. 

Han fortæller, at metoden i sig selv ikke er ulovlig, hvis bare den ikke bruges rutinemæssigt, og når det sker, skal smågrisene afblødes bagefter. Han påpeger, at smågrisene ikke altid dør med det samme, og de derfor kan lide og opleve en smertefuld død.

ueninghed hos l&f

Men det er næstformand for L&F svineproduktion, Søren Søndergaard, ikke enig i. Han praktiserer selv aflivningsmetoden, og fortæller, at det er den mest humane måde at gøre det på.

Han forklarer, at der ikke findes mange andre måder at gøre det på, og at smågrisene dør med et hårdt og præcist slag.

Emneord dyrevelfærd

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle