Dyrlæge: Prøv med endnu mindre rygspæk

Dyrlæge Hasse K. Poulsen, Danvet, hilser de nye Seges-anbefalinger om mindre rygspæk velkommen, men opfordrer til at gå endnu længere.

I LandbrugsAvisen i sidste uge omtalte vi de nye Seges-anbefalinger omkring rygspæk hos søer.

Det har fået dyrlæge Hasse K. Poulsen, Danvet til at reagere.

»Jeg har længe ment, at søerne skulle være slankere både af hensyn til kuldresultaterne, af hensyn til holdbarhed og af hensyn til foderforbruget«, siger han.

Han så derfor gerne, at Seges gennemførte forsøg med endnu mindre rygspæk end de nye anbefalinger.

»Nu skærer man to mm af anbefalingen. Det er fint, men hvem siger, at det ikke ville være bedre at reducere tre eller fire mm?« lyder spørgsmålet fra Hasse Poulsen.

Et hurtigt regnestykke fra hans side viser, at to mm rygspæk mindre betyder en besparelse i foderomkostning på omkring 150 mio. kr. hvert år.

»Derfor er der rigtig mange penge i at vide, om vi lige så godt kunne nedjustere tre eller fire mm rygspæk«, påpeger han.

Han bemærker desuden, at Seges ikke havde ældre søer med i deres undersøgelse.

»I Danvet har vi data, der viser, at det netop er hos de ældste søer, vi ser dårlige kuldresultater, medmindre de er meget slanke. Det skal vi have undersøgt til bunds«, siger Hasse K. Poulsen.

Han er ikke bange for at se flere skuldersår med de nye anbefalinger, idet resultaterne fra Seges viser, at fede søer taber mest rygspæk og slanke søer mindst rygspæk.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle