Dyrlæge siger god for pot til smågrise
Resultater i stalden lige så gode som for zink.

Firmaet Nordic Stald Kemi har i nogle år solgt et hamp-produkt kaldet Nordic Dry Food Pot.

Det er tænkt som en afløser for zink. Produktet skulle have en diarré-hæmmende virkning på linje med det man kender fra veterinært zink.

Nordic Dry Food Pot skal enten blandes i foderet eller strøes i smågrisehulerne eller under overdækningen.

Dyrlæge Anne Schultz, Vet-Team, har testet produktet som erstatning for zink i en før/efter afprøvning i en besætning. Blander man det i foderet, skal doseringen være mellem to og fem procent.

Hun fandt ingen forskel i tilvækst, dødelighed, foderforbrug eller medicinforbrug mellem de grise, der fik vet. zink i foderet og de grise, der fik Nordic Dry Food Pot iblandet foderet.

Det er lidt dyrere at iblande Dry Food Pot fremfor zink. Hos Nordic Stald Kemi koster en sæk med 25 kg 200 kr.

Til gengæld er produktet ikke omfattet af kun at kunne bruges de første 14 dage efter fravænning.

Før nogen forsøger at spise, ryge eller på anden måde indtage produktet bringer vi en vigtig bonus-info: Produktet er fremstillet på basis af såkaldt industrihamp, som ingen euforiserende virkning har.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle