Efter ferietid i svinestalden: Var opgaverne fordelt godt nok - og blev de udført?
Når alle er tilbage fra ferie, er det - på samme måde som festivaler og markeder gør - vigtigt at stoppe op og evaluere afviklingen af sommerferien.

Af  Søren Sloth, svinerådgiver, LandboNord

Når de mange store markeder og festivaler der afholdes henover sommeren er slut, evaluerer de ansvarlige umiddelbart efter afvikling, mens oplevelserne og udfordringerne er i frisk erindring.

I griseproduktionen er sommerens afvikling af medarbejdernes ferie altid en udfordring, fordi der er færre medarbejderne til at løse de samme opgaver som normalt, og derfor er der ekstra travlt i en periode hvor der oftest er varmt i produktionen.

Når alle er tilbage fra ferie, er det derfor på samme måde som festivaler og markeder gør, vigtigt at stoppe op og evaluere afviklingen af sommerferien.

Evalueringen af den afholdte ferie udfordringer skal til, for at forberede de kommende ferier, så fejl og manglende overblik kan undgås i fremtiden. Alle medarbejdere skal deltage og skal kunne komme med indspark.

Rådgivningschef: Især én ting er svært i svinestalden - og konsulenten kan hjælpeSvin Søndag 28. juli 2019 · 07:42

Fem vigtige punkter

Punkter der skal evalueres.

  • Var arbejdsopgaverne fordelt ordentligt, så de ekstra opgaver ikke kun skulle udføres af enkelte medarbejdere?
  • Var overleveringen af opgaver fra den/de af medarbejderne, der skulle afholde ferie, god nok?
  • Var der opgaver, som kunne være løst på forhånd, her tænkes på vedligehold, bestilling af varer, oprydning og rengøring?
  • Er der opgaver, der ikke er blevet udført, og hvorfor er de ikke blevet udført? Hvad skulle der til for at de var udført?
  • Kunne fordelingen af ferieperioderne have været anderledes, så flere medarbejdere kunne holde ferien i de uger de ønsker?

En kort evaluering er med til at de fremtidige sommerferieperioder kan håndteres med større tilfredshed blandt medarbejdere, ledere og ejeren.

God afvikling af sommerferien giver større tilfredshed blandt medarbejdere, samtidig med at produktionen kan fastholdes på et højt niveau.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle