Ekspert: Det haster med at få udskiftet svinestaldene

Landets slagtesvinestalde nedslides, og derfor er der behov for billige stalde, mener Kent Myllerup, Seges Svineproduktion.

I de seneste ti år har det haltet gevaldigt med at få vedligeholdt massen af slagtesvinestalde i Danmark.

Fortsætter den nuværende tendens, er der overhængende fare for, at den nuværende slagtesvineproduktion fortsætter sit fald med færre eksportkroner og arbejdspladser til følge.

»For bare at fastholde den nuværende slagtesvineproduktion skal 40 procent af de nuværende fem mio. slagtesvinepladser fornys frem mod 2030«, siger Kent Myllerup, afdelingsleder i Seges Svineproduktion.

Han er ansvarlig for udviklingen af den lancerede konceptstald, der sigter efter at være en prisbillig stald med smalle bygninger og paneler.

»Selv om anlægsomkostningen til renter og afskrivning kun udgør cirka syv procent af totalprisen på et slagtesvin, ved vi, at det er svært at opnå finansiering til en slagtesvinestald.

Det håber vi, at konceptstalden, der er billigere end traditionelle stalde, kan være med til at ændre på. Som situationen er nu, haster det med at komme med løsninger, hvor vi kan få flere nye slagtesvinestalde«, siger Kent Myllerup, der tror på flere prisbillige stalde i fremtiden:

»Det bliver spændende at se, hvad svineproducenter vælger at gøre fremover. Nogle vil vælge rundbuestalde eller panelstalde, og der vil ske en bevægelse i retning mod billigere stalde, fordi finansieringen er svær med traditionelle stalde«.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle