En måneds stilstand brudt: Svineprisen stiger

Danish Crown melder at noteringen for slagtesvin stiger 20 øre.

Danish Crowns svinenotering viser - ligesom vejret - flotte takter denne uge. Svinenoteringen for slagtesvin stiger med 20 øre til  9,40 kr. pr. kg.

Ved søer stiger noteringen 30 øre til 5,70 kr. pr. kg.

Svinenoteringen har ellers været uændret i godt en måned. Den 5. marts blev noteringens vækst bremset efter fire uger med stigninger.

Danish Crown begrunder stigningen med, at foråret har fået godt tag i den sydlige del af Europa, og både sol og varme ser nu også ud til at brede sig til det Nordeuropa.

"Traditionelt ser vi en god afsætning op til påske, hvorpå efterspørgslen falder igen på den anden side af højtiden. I år har den tidlige påske givet en mindre stigning end normalt. Til gengæld har det gode vejr nu medført en stigende efterspørgsel på ferske udskæringer. Det er lidt den omvendte verden i år, men lige nu er udviklingen altså positiv," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Priserne på skinker og forender er stabile, mens efterspørgslen på både bove og kamme i øjeblikket er stigende. Samtidig er der en god afsætning af backs til det engelske baconmarked
 
"Der er en begyndende interesse for nakker, men vi skal nok et par uger længere frem inden vi rigtigt rammer grillsæsonen, hvor vi typisk ser efterspørgslen på netop nakker stige markant," siger Søren Tinggaard.
 
At der er sommer på vej smitter også af på priserne på so-kød, hvor vi mærker en noget større interesse fra industrien i forlængelse af påsken.

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle