En svinestreg: Når man(d) er dømt på forhånd
Ugen på Spidsen: Fagbladet 3F slog i denne uge en påstået sag om misrøgt af svin stort op. Svineproducenten blev nævnt ved navns nævnelse. Det er dårlig stil.

Retorikken var ikke til at tage fejl af, da fagbladet 3F i starten af ugen gik ud med en historie og supplerende video om en nordjysk landmand, der har misrøgtet svin på en af sine ejendomme.

Hvis artiklen taler sandt, så er der tale om en meget uheldig sag, som vi heldigvis ikke oplever så tit i svinebranchen.

Misrøgt af dyr - og i dette tilfælde dyr, som ikke blev aflivet korrekt, men blot efterladt uden for stalddøren er frygteligt i min bog.

Men kæden hopper alligevel af historien og Fagbladet 3F, fordi svineproducenten bag den påståede misrøgt i artiklen blev nævnt med navns nævnelse.

Uanset forseelsens grovhed er det bare dårlig stil, men nok desværre indimellem det vi skal vænne os til i nutidens journalistik.

I »gamle dage« nævnte man i dagbladene ellers kun forbrydelser, når skyldsspørgsmålet var afklaret, og straffen over et år.

Tirsdagens historie fra 3F blev senere samme dag ændret, så landmandens navn nu ikke længere optræder i artiklen, men skaden er sket.

For altid vil mistanken klæbe sig til svineproducenten, og det er bare ikke i orden.

For man er som bekendt uskyldig, indtil andet er bevidst.

Søren Tobberup Hansen, journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

 

 

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle