En uge i kåringernes tegn

Et job som svinereporter resulterer i mange spændende bedriftsbesøg, interviews, konferencer og - særligt i disse uger - flere kåringer af dygtige svinefolk, fortæller ugens klummeskribent, der ser både tilbage og frem på sine arbejdsuger.

Ugerne op til årets store svinebegivenhed i form af Svinekongressen plejer at være hektiske. Det er de også i år, hvor min kollega Morten Thomsen og jeg er ved at lægge sidste hånd på oktober-udgaven af magasinet SVIN, og de indledende manøvrer bliver gjort for den kongresavis, de omkring 2.000 deltagere i Svinekongressen kan tage i hånden, når de har overværet alle faglige indlæg på kongressens førstedag.

Kongressen involverer mig også på anden vis.

Normalt bliver årets soholder og slagtesvineproducent kåret på årsmødet forud for kongressen, men de kåringer er i år blevet indstillet. Til gengæld kåres en svineproducent, der gør en særlig indsats for erhvervet. Og se den producent besøgte jeg i går, og jeg kan kun sige, at vedkommende er en særdeles god kandidat, der fuldt ud fortjener en anerkendelse for det arbejde, vedkommende foretager hver dag. Mere kan jeg ikke selvfølgelig ikke røbe, men glæd dig til afsløringen på kongressen om et par uger.

I næste uge har jeg også den æren af at være med i det panel, der skal finde frem til de tre bedste svineelever. Det er altid en meget stor fornøjelse at deltage i den udvælgelsesproces, og hvert år synes jeg, vi finder frem til nogle utrolig dygtige unge mennesker, der virkelig går op i deres job.

Konkurrencen er i disse vanskelige rekrutteringstider et vigtigt redskab til at fortælle andre, at svinesektoren både rummer dygtige medarbejdere, men også er et fagligt udviklende miljø.

Også årets svineelev skal på podiet og hyldes på Svinekongressen.

Næste uge starter med en køretur til Velling ved Ringkøbing, hvor BoPil har inviteret til et arrangement, hvor Klaptoft Svineproduktion fremviser deres Spotstrå-anlæg, der i det her tilfælde er opbygget med en balleopriver. Det bliver interessant at se anlægget i drift, der har kørt på bedriften siden juni.

Ugen bringer mig blandt andet også et smut til Aarhus, hvor jeg skal have en snak med Rikke Ingeman Svarrer, Seges Svineproduktion, der for første gang er øverste ansvarlige for Svinekongressen.

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle