EuroTier-udstiller: Tyske svineproducenter har større udfordringer end danske

Tre forhold spiller ind på lysten til at producere svin i Tyskland.

Græsset er ikke nødvendigvis grønnere syd for grænsen.

De tyske svineproducenter har ifølge Hans Knudt Krag, Danbauer, i hvert fald tre områder, hvor der kan grund til en vis bekymring.

For det første er der noteringen, der ligesom i Danmark er på et utilfredsstillende niveau.

Dernæst er der frygten for, at afrikansk svinepest spreder sig til Tyskland fra enten Polen eller Belgien.

Endelig er der frustrationer over den politiske situation i forhold til kastration, opstaldning af søer og mulige tiltag omkring luftrensning.

»Tyske politikere diskuterer en lov, hvor en svineproduktion ikke må kunne lugtes længere væk end 200 m, ligesom et krav om reduktion af udledningen af ammoniak på 70 procent er på bordet«, siger Hans Knudt Krag.

Begge krav vil, hvis de bliver vedtaget, komme til at gælde for såvel nye som eksisterende stalde, og i givet fald med en overgangsperiode på blot to til tre år.

»Det vil efter min vurdering være meget vanskelige krav for mange besætninger at leve op til«, bemærker Hans Knudt Krag.

Oveni disse mulige tiltag ligger diskussionen om stop for kastration pr. 31. december 2018 eller om en mulig udskydelse i to år, og en diskussion om tolkningen af nogle bestemmelser omkring opstaldning af søer i løbeafdelingen.

»Det er altsammen noget, der skaber usikkerhed for tyske svineproducenter, og som kan betyde, at nogle vælger at stoppe deres svineproduktion«, siger han.

Hvis flere soholdere end slagtesvineproducenter vælger at stoppe produktionen, kan det betyde et større marked for danske smågrise i Tyskland. Summen af frustrationer kan imidlertid også betyde, at både soholdere og slagtesvineproducenter drosler ned.

»Samlet vurderer jeg, at tyske svineproducenter har større udfordringer end deres danske kolleger«, lyder det fra Hans Knudt Krag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle