Få styr på reproduktionen med nyudviklet app
Medicinalfirmaet Ceva, der står bag brunstsynkroniseringsmidlet Altresyn, har udviklet en app til at styre reproduktionen.

I mange sohold er der udsving mellem på størrelsen på de enkelte hold, og overblikket over behovet for nødvendige antal polte, der skal løbes, er flere steder også begrænset.

Det koster mange penge, når disse udsving på holdene opstår, og der f.eks. bliver fravænnet for tidligt for at få plads til nye hold, eller staldafsnittene ikke udnyttes optimalt.

Det har medicinalfirmaet Ceva gjort noget ved.

Firmaet har udviklet en app, der skal gøre det nemmere at styre reproduktionen.

Det fortæller svineproduktionskonsulent Henrik Bech Pedersen, der oplyser, at appen er udviklet til brugere af Cevas produkt for brunstsynkronisering.

Dels for at sikre korrekt anvendelse af produktet, men også for at lette og optimere selve brunstsynkroniseringen.

Soholder banker timetallet i weekenden ned - sådan har han gjortSvin Torsdag 9. maj 2019 · 13:07

»Svineproducenter får med app’en et redskab til at gøre deres holddrift skarpere«, siger Henrik Bech Pedersen og fortsætter:

»Alle medarbejderne i besætningen kan logge på app’en og se, hvornår der skal behandles og hvor langt det pågældende ugehold er i behandlingsforløbet. Medarbejderne kan også, via app’en, vælge om de vil modtage en alarm forud for behandling af et ugehold, ligesom app’en kan beregne, hvor mange polte der skal bruges, når det ugehold, der netop har faret, skal fravænnes«.

Derudover rummer app’en en henvisning til Seges’ anbefalinger om reproduktion (fx fodring af polte, antal lux og valg af orne), ligesom app’en er udstyret med en såkaldt ’problemknuser’, der er et opslagsværk, der lister mulige årsager til eksempelvis manglende brunst.

 

Ceva har udviklet en app til at styre reproduktion. Arkivfoto: Morten Thomsen

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle