Fødevareforbund skuffet over socialdemokratisk udvandring
»Jeg forstår ikke, at politikerne spiller hasard med vores største eksportområde,« siger Ole Wehlast, Fødevareforbundet NNF, med en slet skjult kritik af S.

Fødevareforbundet NNF hilser den nye landbrugsaftale om landbrugspakken velkommen men beklager, at det ikke lykkedes at få en bred, politisk aftale.
»Netop det her område har brug for ro omkring sig. Det er urimeligt at ændre vilkårene for landmænd og branchen, hver gang politikerne får en ny lys idé. Der er tusindevis af arbejdspladser på spil. Jeg forstår ikke, at politikerne tør spille hasard med vores største eksportområde,« siger forbundsformand Ole Wehlast fra Fødevareforbundet NNF.
»Det er velfærdskroner, der er på spil, og det bør enhver politiker have stor respekt for.«
Han lægger dermed ikke skjul på sin skuffelse over, at landbrugsaftalen blev uden socialdemokratisk deltagelse.
»Et bredt forlig forpligter folketinget i en længere periode, og det havde jeg håbet på, at politikerne kunne finde sammen om,« siger Ole Wehlast.

Tilfreds med indhold
Selve indholdet i pakken er Ole Wehlast dog godt tilfreds med.
Han glæder sig bl.a. over, at harmonikravet, der bestemmer, hvor mange dyreenheder, der må være pr. hektar jord, hæves for slagtesvin fra de nuværende 1,4 til 1,7 dyreenheder.
Det var han selv med til at foreslå Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i 2014.

Flere slagtesvin
»Flere danske slagtesvin betyder flere danske arbejdspladser. Så enkelt kan det siges, og derfor giver det også rigtig god mening at hæve harmonikravet,« siger Ole Wehlast.
Han ærgrer sig dog over, at partierne først lægger op til at hæve kravet i 2017:
»Tusindvis af danske slagteriarbejdere er blevet fyret de seneste år. Jeg havde gerne set, at regeringen hævede harmonikravet fra i dag, så vi allerede kunne begynde at slagte flere svin allerede i 2016.«.

Nu må landbruget levere
Ole Wehlast tilføjer, at nu ligger bolden  på arbejdsgivernes bord:
»Alle de gode løsninger er intet værd, hvis de ikke bliver udmøntet i flere arbejdspladser. Jeg har efterhånden svært ved at se, hvilken undskyldning de nu kan komme op med for at bortforklare tabet af arbejdspladser.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle