Fødevarestyrelsen sætter stopper for prrs-vaccine
Stop for Suvaxyn-vaccine til svin.

Fødevarestyrelsen suspenderer fra i dag og ind til videre Suvaxyn PRRS MLV vaccine mod prrs.

Suspensionen betyder, at dyrlæger ikke må ordinere Suvaxyn og landmænd ikke må anvende Suvaxyn. Det meddeler Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

Suspensionen sker fordi et nyt prrs-virus er opstået, sandsynligvis ved en krydsning mellem vira fra to prrs- vacciner, nemlig Suvaxyn og Unistrain.
 
Det nye virus er konstateret i ca. 40 besætninger. I nogle besætninger er der samtidig konstateret kliniske symptomer svarende til dem, man ser i besætninger, der er smittet med andre typer af prrs-virus.
 
Suspensionen sker ud fra et forsigtighedsprincip og for at undgå, at der fremover opstår nye virusvarianter.
 
Fødevarestyrelsen har valgt at suspendere anvendelsen af Suvaxyn, fordi Suvaxyn er markedsført senere end Unistrain. Suspensionen sker i henhold til artikel 45, stk. 4, i EU forordning 726/2004.
 
Suspensionen gælder indtil Fødevarestyrelsen meddeler andet, hedder det på styrelsens hjemmeside, hvor man også understreger, at prrs-virus ikke er farlig for mennesker.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle