Fem nye gårde med svine-MRSA i Norge
Norge har konstateret resistente bakterier i fem svinestalde, og der kan blive fundet flere tilfælde.

Den antibiotika-resistente MRSA-­bakterie er fundet i fem nye svinebesætninger i Norge, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det sker efter, at bakterier af typen LA-MRSA blev påvist i en besætning i Nord-Trøndelag for en uge siden. Det norske fødevaretilsyn har krævet, at hele denne besætning aflives.

Nu er myndighederne ved at finde ud af, om andre besætninger kan være blevet smittet. I alt 29 svinebesætninger er blevet undersøgt. Af dem er der kommet prøveresultater fra syv, og i fem af dem er der konstateret smitte.

I flere tilfælde er besætningerne sandsynligvis blevet smittet af svineavlere, skriver NTB.

For knap en måneds tid siden meddelte det norske veterinærinstitut ellers, at den antibiotika-resistente MRSA-bakterie var ved at være fortid i de norske svinestalde.

Instituttet oplyste, at der på det tidspunkt kun var MRSA i én besætning, og at de inficerede dyr ville blive slået ned.

I Danmark er problemet med den resistente bakterie mere udbredt.

Her viste en stikprøve udført for Fødevareministeriet sidste år, at to tredjedele af de danske svinefarme døjer med MRSA.

/ritzau/NTB

Emneord mrsa, antibiotika

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle