Filtre skal fange virus
Selv om det ikke er et krav, vil der blive monteret filtre på Hatting Skjern i denne måned.

Hatting-direktør Per Nyby satser på filtrering af indsugningsluften som det bedste middel til ikke at sprede smitte fra en ks-station, skønt det ikke i første omgang bliver et generelt krav til ks-stationer.

»Vi bakker helt op om de nye krav til ornestationer fra Seges, men supplerer som et forsøg med filtre på indsugningsluften på vores afdeling i Skjern«, siger han.

Filtrering af indsugningsluften forhindrer virus som for eksempel prrs-virus i at komme ind i på ks-stationerne.

Monterer filtre

Montagen af filtrene udføres senere i denne måned. Det er ventilationsfirmaet Skov A/S, der står for opgaven.

Rådgiver til prrs-ramte: Det er ikke jeres fejl - og det bliver bedreSvin Mandag 7. oktober 2019 · 07:33

Hvis erfaringerne fra Skjern bliver gode, forventer Per Nyby, at der også bliver monteret filtre på indsugningsluften på de øvrige Hatting-stationer.

Per Nyby har ikke fuldt overblik over omkostningen ved at montere og servicere filtrene, men forventer, at det er billigere end en fintmasket pcr-overvågning.

Filtrering af indsugningsluften ville efter alt at dømme kunne have gjort en forskel i den aktuelle sag om prrs-smitte på Horsens-afdelingen.

»Derimod ville pcr-overvågning nok ikke have forhindret den situation, vi står i nu«, siger Per Nyby.

Faktaboks

Sådan opstod 
Horsens-varianten

  • Nye analyser viser, at Horsens-varianten er opstået som en kombination af de to vaccine-stammer Unistrain og Suvaxyn prrs. 
  • Varianten er opstået i en besætning tæt på Hatting Horsens.
  • Besætningen har brugt begge vacciner, men ikke samtidig.
  • Selv om Horsens-varianten ikke er genfundet i besætningen, vurderer DTU og KU, at varianten er opstået i denne besætning.
  • Man ved dog ikke, om smitten er kommet direkte til Hatting, eller om den har været via en anden besætning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle