Flytrafik kan give stressskader hos grise - landmand får erstatning

En svensk landmand får 45.000 svenske kroner i erstatning af det svenske Forsvar. Lydgenerne fra en flydemonstration forårsagede stressskader hos grisene.

En flyopvisning hos Blekinge luftflotille i den sydlige del af Sverige tilbage i august 2019 fik store konsekvenser for en nærliggende svineproducent.

Det skriver det svenske netmedie ATL.

Støjen fra opvisningsshowet medførte nemlig stressskader hos grisene, hvilket forårsagede et tab i virksomhedens økonomiske resultat, blandt andet på grund af øgede udgifter til medicin.

Erstatning på 45.000 svenske kroner

Det Svenske Forsvar har undersøgt erstatningssagen og er kommet frem til den afgørelse, at det var Forsvaret, der var årsag til stressskaderne. 

Myndighederne har opgjort skaderne til 45.400 svenske kroner, svarende til knap 33.000 danske kroner, som svineproducenten har fået udbetalt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle