Foderfirmaer leverer varen
En Seges-kontrolrunde af færdigfoder hos ni foderfirmaer viser, at færdigfoderet i store træk indeholder det deklarerede indhold.

Foderfirmaerne har ikke for vane at få ros, når Seges Svineproduktions kontrolrunde af smågrise- og slagtesvinefoder afrapporteres på årets foderseminar, men det var ikke desto mindre tilfældet i år.

Lisbeth Shooter, fagchef hos Seges Svineproduktion, gav rosende ord til firmaerne for deres slagtesvinefoder:

»Det, som firmaer siger, der er i foderet, det finder vi også ved analyser. Så det er overordnet rigtig positivt, at det energiindhold, der skal være i foderet, er der også«.

Lidt under det deklarede indhold

Dog var der også lidt malurt i bægeret. I forhold til indholdet af lysin i smågrisefoderet var det kun DLG og Hornsyld Købmandsgård, der levede op til deklarationen.

For methionin gjaldt det kun for Hedegaard.

Med hensyn til fosfordelen var det Hornsyld Købmandsgård og Mollerup Mølle, der manglede en smule for at leve op til det deklarerede indhold.

På næringsindholdet var slagtesvinefoderet også en kende bedre, idet det kun var fem ud af de ni firmaer, der ikke kunne levere på lysinindholdet. For methionin var halvdelen af foderblandingerne i orden i forhold til det deklarerede indhold. For fosfordelen var det kun Danish Agro, der ikke kunne leve op til det deklarerede indhold.

Faktaboks

Kontrolrunde af foder:

  • Mollerup Mølle, Hornsyld Købmandsgård, VA, Himmerland Grovvarer, Hedegaard, DA, DLG, Brd. Ewers og ATR.
  • Seges fik af ni firmaer lov til at udtage prøver af deres pelleterede smågrise- og slagtesvinefoder i 2018.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle